Cégalapítás

A szlovák cégalapítás egyre közkedveltebb a Közép-európai régióban. Ennek oka nem az egyedüli és legkedvezőbb adórendszer - hiszen más európai országok is rendelkeznek hasonlóan kedvező adórendszerrel -, azonban egy európai uniós cég működtetéséhez szükséges elérhetőség, jó megközelíthetőség, irodai és cégműködtetési szolgáltatások tekintetében ez mutatkozik az egyik legoptimálisabb lehetőségnek.

Székhely

2011. március 1. és 2011. június 30. közt alapított cégek számára 3 hónapig INGYEN biztosítjuk a székhely szolgáltatást! A kedvezményen felül természetesen a társaság megalakulásától a cégbírósági bejegyzés dátumáig tartó 3-4 hetes időszakban továbbra sem számítunk fel székhely szolgáltatási díjat. A kedvezményről bővebb információval elérhetőségeinken készséggel állunk rendelkezésre.

Könyvelés

Ügyfeleink számára könyvelőirodát biztosítunk, melynek szolgáltatásai kiterjednek az alábbiakra: könyvelés, áfa bevallás, évi adóbevallás elkészítése, bérszámfejtés, tanácsadás, Intrastat, statisztikai jelentések készítése, benyújtása az illetékes hivatalok felé, stb.


További szolgáltatásaink

 • Cégkivonat és egyéb közjegyzői szolgáltatások ügyintézése, igény esetén postázása
 • Gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés (forgalomba helyezés, műszaki vizsgáztatás, vámügyintézés)
 • Szlovák – magyar fordítás (hiteles- nem hiteles)
 • Üzleti rendeltetésű levelek, küldemények, kisebb csomagok fogadása, tárolása, továbbítása megadott címre
 • Egyéb hivatali és üzleti ügyintézés
 • Tárgyalóhelyiség biztosítása a cég bejelentett székhelycímén
 • Nyomtatvány ügyintézés
 • Nemzetközi adótervezés, adóoptimalizálás
 • Webdesign, arculattervezés

Szlovákiában alapvetően a nálunknál alacsonyabb adókulcsok és kedvezőbb számviteli elszámolások miatt érdemes céget alapítani. Míg hazánkban a 16 százalékos társasági adó mellé még 4 százalék szolidaritási adót is kell fizetni, ráadásul a kivett nyereséget 25 (esetenként 35) százalékos osztalékadó is terheli, addig Szlovákiában a társasági adó csupán 20 százalék. Fontos megemlíteni, hogy a határ túloldalán mind az iparűzési, mind a szolidaritási- és osztalékadó ismeretlen fogalom. A levonások következtében egy magyar cég Magyarországon a megtermelt haszon mindössze 40-50 százalékát vihetik haza, ezzel szemben a szlovákoknál (egy szlovák cégnél) ugyanez az arány 81 százalék. Az egyszerű adózáson túl az euro, mint fizetőeszköz is pénzben mérhető előnyt jelenthet, hiszen a forinthoz képest jóval stabilabb fizetőeszköznek minősül napjainkban. A munkabérek járulékai is alacsonyabbak, a nyugdíjbiztosítási járulék a magyarországi 24 %-hoz képest csak 14 %, és általánosan elfogadott a 4 órás munkarend.

A szlovák adórendszer fő pillérei:

 • Közvetlen adók közvetett adók felé eltolása
 • Alacsony standard adókulcsok valamint az egykulcsos jövedelemadók bevezetése
 • Különböző kivételek és különleges elbírálások eltörlése
 • Az adók gazdasági torzító hatásainak minimalizálása
 • A bevételek kettős adóztatásának lehető legkisebb szintre való csökkentése.

Hazánk csupán a társadalombiztosítási befizetések terén tehet szert némi előnyre Szlovákiával szemben, mivel az itthoni 29 százalékkal szemben ez odaát 35 százalék. Csábító szabályozás érvényes ugyanakkor a gépjárművekre; a regisztrációs adó Szlovákiában nincs, valamint a benzin áfa-tartalma is visszaigényelhető. Fontos megemlíteni, hogy a cégek a személygépjárművek beszerzésekor is visszaigényelhetik az általános forgalmi adót, nemcsak a haszonjárművek esetén. További kedvezményt jelent, hogy az s.r.o.-nak (a magyar kft-nek megfelelő cégforma) nem kell alkalmazottakkal rendelkeznie, valamint az ügyvezetőknek sem kötelező alkalmazásban lenniük, s végül a szlovákiai cégalapítás költségei is a megfizethető kategóriába sorolhatók.

Oldal elejére Oldal elejére

Created by One Design 2010

További cégalapításal foglalkozó honlapok: www.skceg.sk www.cegnev.sk www.telephely.sk